悦读文网

当前位置: 首页 > 扇贝的做法 > 正文

人教版八年级下册英语期中考试题

时间:2019-03-16来源:十二道菜谱

  你走你的阳光道,我过我的独木桥;考好考差已尽心,坦然面对无烦扰。祝期中考顺利!下面是学习啦小编为大家整编的人教版八年级下册英语期中考试题,大家快来看看吧。

  (时间:100分钟 满分:120分)

  Ⅰ.听,选择与句子内容相符的图片。每个句子读两遍。(每小题1分,共5分)

  A  B CD E

  1.     2.     3.     4.     5.

  Ⅱ.听句子,选择最佳答语。每个句子读两遍。(每小题1分,共5分)

  6.A.Yes,they did.

  B.I have a cold.

  C.No,there won’t.

  7.A.Of course.

  B.Once a month.

  C.After two days.

  8.A.No,I don’t.

  B.There will be less free time.

  C.Yes,I was.

  9.A.Because my alarm didn’t go off.

  B.I don’t like it.

  C.I’ll be a scientist.

  10.A.Yes,I did.

  B.Yes,here you are.

  C.At ten.

  Ⅲ.听对话,选择最佳选项。每个对话读两遍。(每小题1分,共5分)

  11.What is Ted doing now?

  A.Cleaning the living room.

  B.Washing clothes.

  C.Sweeping the floor.

  12.What should Alice do after the fight?

  A.Say sorry.

  B.Say thanks.

  C.Say nothing.

  13.What did Jane see on her way home?

  A.A lion.

  B.A snake.

  C.A dog.

  14.What was John doing when the rainstorm came?

  A.He was reading.

  B.He was shopping.

  C.He was at the bus stop.

  15.What chore does Tom like doing?

  A.Doing the dishes.

  B.Taking out the trash.

  C.Sweeping the floor.

  Ⅳ.听短文,根据短文内容完成表格。短文读两遍。(每小题1分,共5分)

  A terrible experience of seeing a serious 16

  The weather It was  17 .

  The time At about  18  o’clock last Saturday.

  What was Linda doing? She was 19  with her friends.

  What happened then? Two men began to fight with each other.The 20  called the police.

  Ⅴ.单项填空(每小题1分,共15分)

  21.It’s     good habit to exercise for everyone.

  A.the  B.an  C.a  D./

  22.—Nick is not at school.    ?

  —He has a cold.

  A.Who’s that

  B.What’s the matter

  C.How old is he

  D.How much is it

  23.—David,     you please sweep the floor and take out the trash?

  —OK,Mum.

  A.could B.may

  C.should D.must

  24.Next month we’re going somewhere interesting as soon as the holiday .

  A.will begin B.has begun

  C.begins D.is beginning

  25.Sometimes it often rains     in my hometown in summer.

  A.heavy B.hardly

  C.strongly D.heavily

  26.—Would you please provide us     some information about the school sports meeting?

  —Sure.It’s said that it will start     the morning of September 20th.

  A.for,on B.with,on

  C.for,in D.with,in

  27.My father was drinking tea in the living room     my mother was doing the dishes in the kitchen.

  A.if B.unless

  C.until D.while

  28.—Why did the car hit the boy?

  —Because the driver     on the phone at that time.

  A.talk B.is talking

  C.was talking D.have talked

  29.     the No.48 bus driver,all the passengers were saved.The driver managed to stop the bus before he died.

  A.Thanks to B.Thanks for

  C.As for D.Because

  30.—Dick, I use your e-dictionary?

  —Yes,sure. you give it to David after you use it?

  —No problem.

  A.will,Would B.may,Might

  C.can,Could D.shall,Should

  31.—It’s too noisy outside.I can’t fall asleep.

  —Neither can I.We have to     new ways to solve the problem.

  A.come up with B.end up with

  C.make up with D.catch up with

  32.—John,I called you yesterday morning,but nobody answered the phone.

  —Oh,I     basketball at that time.

  A.play B.playing

  C.was playing D.played

  33.    ! It’s not the end of the world.Let’s try again.

  A.Put up B.Set up

  C.Pick up D.Cheer up

  34.    stop more accid癫痫大发作ents,we should slow down the driving speed.

  A.In order that B.In order to

  C.Thanks for D.Thanks to

  35.Maria     watch TV,but now she     listening to music.

  A.used to,is used to

  B.is used to,used to

  C.used to,used to

  D.is used to,is used to

  Ⅵ.完形填空(每小题1分,共10分)

  The food in Britain is very different 36 our Chinese food.For example,they eat a lot of potatoes.They like to eat 37 every day.They eat bread 38 breakfast and usually for one other meal.They eat their bread with butter, 39 cheese or jam(果酱).Cheese and butter are made from  40 .They drink a lot of milk,too.They drink the milk cold or 41 ,and they put it in their tea.They put sugar in their 42 ,too.They are the world’s biggest tea 43 .They don’t eat much rice.And they like meat or fish with  44 and other vegetables.They serve all these together.After the main meal they always have 45 sweet.They call this dessert.They don’t have dumplings.

  36.A.in      B.on

  C.out D.from

  37.A.one B.it

  C.them D.they

  38.A.on B.for

  C.to D.with

  39.A.be B.may

  C.may be D.maybe

  40.A.cow B.milk

  C.bread D.meat

  41.A.hot B.bread

  C.many D.much

  42.A.milk B.meal

  C.tea D.coffee

  43.A.drinkers B.makers

  C.sellers D.buyers

  44.A.pears B.eggs

  C.potatoes D.bananas

  45.A.everything B.something

  C.nothing D.anything

  Ⅶ.阅读理解(每小题2分,共30分)

  A

  According to a recent report,kids in primary school spend about six hours every week doing their homework.So kids hate homework.However,their parents hate homework,too.

  Is it good for kids to do homework? Of course,a great number of researches do show that kids can remember what they have learnt in class better by finishing their homework on time and homework itself plays an important role in developing their learning skills,such as independent thinking and creativity.

  But for parents,the result is not the same.After a day of hard work,most of them feel like they’re going through school a second time when they sit down with their children each night to help with their homework.And a recent survey found that 46 percent of parents feel like they don’t spend enough time with their children,because they spend too much time doing the housework or helping with homework.And another 29 percent of parents have arguments with their kids often when they have different answers to the same question.

  Now several education scientists strongly advise parents to stop helping.They say it will give their kids more independence and give parents back their free time.At the same time,the number of homework-connected arguments will be less at home.Kate Smith,an education scientist,says,“You don’t have to know everything.Children need to put their hands up for help and so do parents.Use your resource-online teachers,or even your neighbourhood-just ask.”

  46.How long do the kids spend doing homework?

  A.About six hours a day.

  B.About six hours a week.

  C.About six hours a month.

  D.About six hours a year.

  47.What do we know from the researches mentioned in Paragraph 2?

  A.Homework improves learning skills.

  B.Both parents and kids hate homework.

  C.Kids love doing homework by themselves.

  D.Parents enjoy sitting down helping their kids.

  48.When they are helping their kids,most parents feel     .

  A.they are at work again

  B.they are school students again

  C.they are teachers of their kids

  D.they are not as good as their kids

  49.Why do some parents argue with their kids?

  A.Their kids don’t finish homework on time.

  B.Their kids don’t like to do their homework.

  C.Their kids don’t work out the correct answer.

  D.Their kids don’t agree with them on the answer.

  50.What’s Kate Smith’s advice for parents?

专科癫痫病医院   A.Ask kids to finish everything at school.

  B.Review everything they learn at school.

  C.Look for professional help for their kids.

  D.Leave the kids alone with their homework.

  B

  One day,a boy had a fight with one of his classmates.He didn’t wait until school was over,and hurried home to his grandfather.He told him his story angrily.“He is really bad,” the boy said,“and I hate him.”

  The grandfather said,“Let me tell you a story.When I was a boy,I sometimes hated others for what they did…”.

  As the boy listened carefully,the grandfather went on,“There are always two tigers inside my heart.One is good and kind.He gets on well with everything around him.But the other is bad and unfriendly.Even the smallest thing will make him angry.He fights with everyone all the time,and for no reason.He can’t think carefully because he always hates others.It is difficult to live with these two tigers inside my heart.They both try to control(控制)me.”

  The boy looked into his grandfather’s eyes and asked,“Which tiger always controls you,Grandfather?”

  The old man said slowly and seriously,“The one that I feed.I always feed the good and kind tiger,so I never hate others and seldom get angry now.”

  51.The boy went to his grandfather .

  A.before he went to school

  B.when he went to school

  C.after school was over

  D.after he had a fight

  52.The good tiger     everything around him.

  A.doesn’t like

  B.gets along well with

  C.isn’t interested in

  D.wants to eat

  53.The bad tiger fights with everyone all the time     .

  A.because others want to kill him

  B.because he wants to eat others

  C.for no reason

  D.because others aren’t friendly to him

  54.The good tiger can control the grandfather because     .

  A.the good tiger is much stronger

  B.the good tiger can get along well with others

  C.the grandfather treats(对待)the tiger very well

  D.the grandfather hates the bad tiger

  55.The writer wants to tell us     in the passage.

  A.how to feed tigers well

  B.how to control our feelings

  C.how to get along with others

  D.how to fight with others

  C

  Teenagers believe anything is possible if they study hard.But they often forget to think about healthy diets,enough sleep time and exercise.In fact,these things are really important for them to keep fit.

  It is important for teenagers to get enough energy.Teenage girls need about 2,200 calories a day while boys need a bit more—doctors suggest 2,800 for teenage boys.50% of their calories should come from healthy food—rice,vegetables and fruit.People often say an apple a day keeps the doctor away.Teenagers also need to drink a lot of water,6 to 8 glasses a day.Drinking enough water will improve their skin.

  Teenagers usually need eight to ten hours’ sleep at night,but many Chinese teenagers do not get enough sleep.A report shows that without a good night’s sleep,teenagers seem to be weaker than they should be.Too much homework is not the only reason why teenagers stay up late.Some watch TV or play computer games late into the night.Teenagers should develop good study habits.So some clever students never study late,but they are able to work well in class.

  Exercise is something that can help them.Experts suggest that teenagers should spend at least 30 minutes exercising a day,five times a week.They will feel relaxed when they exercise.It can even help them sleep better at night.

  56.How many things are important for teenagers to keep fit?

  A.2.  B.3.  C.4.  D.5.

  57.Half of their calories should come from .

  A.rice,vegetables and fruit

  B.rice,vegetables and meat

  C.rice,vegetables and water

  D.milk and meat

  58.The last paragraph(段) mainly talks about     .

  A.sleeping better

  B.basic energy

  C.necessary exercise

成人为什么会得癫痫病>   D.more exercise

  59.Which of the following is NOT true?

  A.Boys need much more calories than girls.

  B.Teenagers need to drink 6 to 8 glasses of water a day.

  C.Some clever students never study late.

  D.They will feel relaxed when they exercise.

  60.The passage tells teenagers how to     .

  A.eat and drink well

  B.study hard

  C.keep fit

  D.drink well

  Ⅷ.根据短文内容回答问题(每小题2分,共10分)

  Honesty of American students

  When I first arrived in America,I was surprised by the honesty of my classmates.Over my first month at school,I didn’t see or hear anyone cheating (作弊).I found two reasons for this.

  First,if any student cheats,he or she will get punished.My school has a rule called the Honor Code.It asks students not to steal,lie or cheat.If someone goes against the code,he or she will have to leave the school.During my first year in the school,seven students left the school because of cheating.

  Second,American students don’t care about scores(考试成绩) as much as Chinese students do.They know that colleges will look at their all-round abilities instead of only scores.So they have fewer reasons to cheat.

  61.Did the writer see or hear anyone cheating for the first month in the USA?

  62.What is the Honor Code about?

  _____________________________________________________________________________

  63.What will happen if students go against the code?

  _____________________________________________________________________________

  64.Who does the writer think care more about scores,American students or Chinese students?

  _____________________________________________________________________________

  65.Do American colleges think all-round abilities are important for students?

  _____________________________________________________________________________

  Ⅸ.补全对话(每小题2分,共10分)

  A:Hello,Frank.

  B:Hello,Bob.You don’t look well.  66

  A:I’ve got a terrible cough,and I cough day and night.

  B:I’m sorry to hear that. 67

  A:About 2 weeks.The doctor said the cough was caused mainly by air pollution.I think we should do something to protect the environment.

  B: 68 What should we do?

  A:First,we’d better drive cars less and walk to work more often.

  B:All right! But my home is far from my workplace.

  A:How far is it?

  B: 69

  A:Why don’t you take a subway to work?

  B:You’re right! From now on,I’ll do as you said.

  A: 70

  B:We can plant more trees.

  A:OK! Let’s do it!

  A.Yes,it’s very far.

  B.What else can we do?

  C.What’s the matter?

  D.I think so.

  E.You’re welcome.

  F.It’s about 10 kilometers away.

  G.How long have you been like this?

  Ⅹ.根据首字母或汉语提示完成句子(每小题1分,共5分)

  71.The good news that our football team won the game c    up everybody.

  72.Please make a d   to choose which one is the best.

  73.If you know English well,the     (交流)with foreigners will be easy.

  74.Do you realize the     (重要性)of this question?

  75.Do you have any     (困难)with English?

  Ⅺ.根据汉语意思完成句子(每小题2分,共10分)

  76.为了按时到校,他起床更早了。

  He got up earlier            get to school on time.

  77.他们静静地坐在那里,仔细阅读每一个问题。

  They sat there         and read every question carefully.

  78.他与他的朋友们相处很融洽。

  He is             with his friends.

  79.如果你那样做,你就会使她陷入困境。

  If you do that,you might    her         .

  80.你告诉我的一切,可能影响我自己的看法。

  What you have told me may            to my own opinion.

  Ⅻ.书面表达(共10分)

  假如你是林凡,得知你的朋友郝强生病住院,需要一大笔钱,导致他心情沉重、郁郁寡欢。请根据以下的提示写一封信,给他一些关心和建议。

  要点提示:1.学会照顾好自己,保持良好的精神状态(stay in a good mood);

  2.多与医生、朋友谈心,从中得到帮助;

  3.不要担心钱,因为我们会帮你筹集钱(raise money);

  4.有空我会去看你,帮你补补课(help…with…);

哪家医院癫痫科好

  5.希望你能笑对人生(smile at…)、早日。

  写作要求:要点齐全,可适当发挥。词数:70左右。

  Dear Hao Qiang,

  I am sorry to hear that you are ill in hospital. _____________________________

  ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Yours sincerely,

  Lin Fan

  Ⅰ.1.E 2.B 3.A 4.C 5.D

  Ⅱ.6.B 7.A 8.C 9.A 10.B

  Ⅲ.11.B 12.A 13.B 14.A 15.C

  Ⅳ.16.fight 17.rainy 18.10 19.eating 20.waiter

  Ⅴ.21.C 22.B 23.A 24.C 25.D 26.B 27.D 28.C 29.A 30.C 31.A 32.C 33.D 34.B 35.A

  Ⅵ.36.D 37.C 38.B 39.D 40.B 41.A 42.C 43.A 44.C 45.B

  Ⅶ.46.B 47.A 48.B 49.D 50.D 51.D 52.B 53.C 54.C 55.B 56.B 57.A 58.C 59.A 60.C

  Ⅷ.61.No,he didn’t. 62.It asks students not to steal,lie or cheat. 63.They will have to leave the school. 64.Chinese students. 65.Yes,they do.

  Ⅸ.66.C 67.G 68.D 69.F 70.B

  Ⅹ.71.cheered 72.decision 73.communication 74.importance 75.difficulty

  Ⅺ.76.in order to 77.in silence 78.getting on well 79.get,into trouble 80.make a difference

  Ⅻ.Dear Hao Qiang,

  I am sorry to hear that you are ill in hospital.I understand your feelings very well.But you know nobody can be happy all the time.You should learn to take good care of yourself and stay in a good mood.You can talk to the doctors or your friends when you are upset.Try to get help from them.You must follow the doctor’s advice and take the medicine on time.Don’t worry about money because we can raise money for you.My friend and I will visit you when we are free.We can help you with your lesson.I hope you can smile at life and get well soon.

  Yours sincerely,

  Lin Fan

  附:听力材料

  Ⅰ.1.We need to clean up the city park every day.

  2.The girl was waiting for a taxi on the street when the rainstorm came.

  3.I love animals and want to be an animal doctor like Miss Brown.

  4.Why don’t you call up your parents and ask them to come?

  5.Tom’s bike doesn’t work.The volunteer is fixing it up.

  Ⅱ.6.What’s the matter with you?

  7.Could I invite my friend to the party on Sunday?

  8.Were you shopping when the rainstorm came?

  9.Why were you late for class?

  10.Could you please pass me the bottle of water?

  Ⅲ.11.W:Ted,could you please clean the living room?

  M:Sorry,mom.I am washing clothes.

  12.M:Alice,you look sad. What’s wrong?

  W:I had a fight with my friend.What should I do?

  M:I think you could say sorry to her.

  13.W:While Jane was walking home last night,she saw a snake.

  M:Really? That’s too bad.

  14.W:John,what were you doing when the rainstorm came?

  M:I was reading in the library.

  15.W:Tim,do you often help your parents do some housework at home?

  M:Yes.I like sweeping the floor.I don’t like staying in a dirty house.

  Ⅳ.I am Linda.Last Saturday,I saw a serious fight.It was a terrible experience.It was rainy that day.The fight happened at about ten o’clock.At that time,I was eating with my friends in a restaurant.Then two men began to fight with each other.I thought it was a little scary.The waiter called the police.They arrived after thirty minutes and took the two men to the police station.
 

  看了“人教版八年级下册英语期中考试题”的人还看了:

1.

2.

3.

4.

5.

------分隔线----------------------------